spam, fraude: dutch panel
Vandaag ergens in een spambox van mij...
Geachte heer of mevrouw,
Dutch Panel wil u graag uitnodigen om lid te worden van het Online Panel en u de mogelijkheid bieden uw stem te laten horen. U zal kunnen deelnemen aan online studies en uw mening geven over nieuwe producten en diensten. Door uw deelname aan deze studies verzamelt u punten die u dan kan inwisselen voor waardebons.
Waarom wordt u vandaag geen lid?
Wanneer u lid wordt, wordt uw naam toegevoegd aan een fantastische prijstrekking van maar liefst 10.000 punten*! Dus haast u voor we weer tot ons verstand komen!
Om lid te worden van het Online Panel hoeft u enkel een vragenlijst invullen over uzelf en uw huisgezin.
Om toegang te krijgen tot de vragenlijst, klikt u gewoon op:
http://www.dutch-panel.com/rec/recr.php?uid=willekeurig@email.adres
Dutch Panel is een Marktonderzoek-bedrijf dat uw persoonlijke rechten op privacy volledig garandeert en anti-spamming regels en wetten respecteert!
U hebt deze e-mail ontvangen via onze partner die uw e-mail bezit. Onze partner heeft ons de bevestiging gegeven dat uw e-mailadres een opt-in is. Indien u meer informatie wenst over de wijze waarop wij uw e-mailadres verkregen hebben, gelieve ons dan te contacteren.
Heeft u vragen? Gelieve ons dan te contacteren via info@dutch-panel.com
*10.000 punten zullen worden uitgedeeld via tien prijzen van 1.000 punten
De best achting,
Anna Klauss
Dutch Panel
let vooral op de schuingedrukte passages
De taalfouten waren het eerste wat mij opviel, daarna het opt-in verhaal. Wanneer vullen mensen een adres in dat opt-in is? Persoonlijk doe ik dat alleen als ik op geen enkele andere manier aan iets nuttigs kan komen (software, een artikel, ene plaatje, een filmpje) en dat iets nuttigs moet dan natuurlijk ook niet op een andere manier te krijgen zijn. Pr0n en warez vallen dus al af, wat blijft er dan nog over... In die gevallen vul ik alsnog een spam adres in zoals: gaat.je.niks.aan@jadwigo.nl als ik een mailtje met een code of wachtwoord verwacht of rot.effe.lekker.een.eind.op@ik.hou.niet.van.spam.nl en nog explicietere uitspraken als ik niks terug verwacht. Toch blijken er mensen (gezien het bovenstaande quoteje) nog serieus geld te betalen voor bestanden met opt-in emailadressen.
Verder kijkend op hun site vertellen ze me dat ze onderzoeken voor bedrijven in het verenigd koninkrijk, en op een andere plek juist voor de overheid van BELGIE... Wat moet de belgische overheid dan met mijn gegevens?
Ook een postadres, of zelfs maar een postbus voor dit bedrijf ontbreekt op de site, net als de naam van een contactpersoon.
Als laatste en belangrijkste punt, in hun voorwaarden wordt nergens ook maar iets genoemd over de wet bescherming persoonsgegevens, iets waar een enquetebureau naar mijn mening zich toch echt aan moet houden, en dus ook in hun "regels" moet noemen.
Als je deze of een vergelijkbare email tegenkomt in je inbox, ga er niet op in, je kunt zelfs een klacht indienen over deze mensen bij het College Bescherming Persoonsgegevens.
Je moet dan natuurlijk wel weten wie ze zijn, in dit geval is dat wat lastiger want volgens de whois gaat het om een een zekere Mihai Popescu uit Roemenie. En of deze persoon ter verantwoording kan worden geroepen is nog maar de vraag. (als hij al bestaat, en verantwoordelijk is voor deze site)
Nog een reden waarom je nooit op dit soort emails, en vooral de enquete die er achteraankwam, moet ingaan: Er werden een aantal persoonlijke gegevens gevraagd die genoeg waren om bijvoorbeeld een paspoort te vervalsen en dus iemand zijn identiteit te misbruiken.
Geachte heer of mevrouw,
Dutch Panel wil u graag uitnodigen om lid te worden van het Online Panel en u de mogelijkheid bieden uw stem te laten horen. U zal kunnen deelnemen aan online studies en uw mening geven over nieuwe producten en diensten. Door uw deelname aan deze studies verzamelt u punten die u dan kan inwisselen voor waardebons.
Waarom wordt u vandaag geen lid?
Wanneer u lid wordt, wordt uw naam toegevoegd aan een fantastische prijstrekking van maar liefst 10.000 punten*! Dus haast u voor we weer tot ons verstand komen!
Om lid te worden van het Online Panel hoeft u enkel een vragenlijst invullen over uzelf en uw huisgezin.
Om toegang te krijgen tot de vragenlijst, klikt u gewoon op:
http://www.dutch-panel.com/rec/recr.php?uid=willekeurig@email.adres
Dutch Panel is een Marktonderzoek-bedrijf dat uw persoonlijke rechten op privacy volledig garandeert en anti-spamming regels en wetten respecteert!
U hebt deze e-mail ontvangen via onze partner die uw e-mail bezit. Onze partner heeft ons de bevestiging gegeven dat uw e-mailadres een opt-in is. Indien u meer informatie wenst over de wijze waarop wij uw e-mailadres verkregen hebben, gelieve ons dan te contacteren.
Heeft u vragen? Gelieve ons dan te contacteren via info@dutch-panel.com
*10.000 punten zullen worden uitgedeeld via tien prijzen van 1.000 punten
De best achting,
Anna Klauss
Dutch Panel
let vooral op de schuingedrukte passages
De taalfouten waren het eerste wat mij opviel, daarna het opt-in verhaal. Wanneer vullen mensen een adres in dat opt-in is? Persoonlijk doe ik dat alleen als ik op geen enkele andere manier aan iets nuttigs kan komen (software, een artikel, ene plaatje, een filmpje) en dat iets nuttigs moet dan natuurlijk ook niet op een andere manier te krijgen zijn. Pr0n en warez vallen dus al af, wat blijft er dan nog over... In die gevallen vul ik alsnog een spam adres in zoals: gaat.je.niks.aan@jadwigo.nl als ik een mailtje met een code of wachtwoord verwacht of rot.effe.lekker.een.eind.op@ik.hou.niet.van.spam.nl en nog explicietere uitspraken als ik niks terug verwacht. Toch blijken er mensen (gezien het bovenstaande quoteje) nog serieus geld te betalen voor bestanden met opt-in emailadressen.
Verder kijkend op hun site vertellen ze me dat ze onderzoeken voor bedrijven in het verenigd koninkrijk, en op een andere plek juist voor de overheid van BELGIE... Wat moet de belgische overheid dan met mijn gegevens?
Ook een postadres, of zelfs maar een postbus voor dit bedrijf ontbreekt op de site, net als de naam van een contactpersoon.
Als laatste en belangrijkste punt, in hun voorwaarden wordt nergens ook maar iets genoemd over de wet bescherming persoonsgegevens, iets waar een enquetebureau naar mijn mening zich toch echt aan moet houden, en dus ook in hun "regels" moet noemen.
Als je deze of een vergelijkbare email tegenkomt in je inbox, ga er niet op in, je kunt zelfs een klacht indienen over deze mensen bij het College Bescherming Persoonsgegevens.
Je moet dan natuurlijk wel weten wie ze zijn, in dit geval is dat wat lastiger want volgens de whois gaat het om een een zekere Mihai Popescu uit Roemenie. En of deze persoon ter verantwoording kan worden geroepen is nog maar de vraag. (als hij al bestaat, en verantwoordelijk is voor deze site)
Nog een reden waarom je nooit op dit soort emails, en vooral de enquete die er achteraankwam, moet ingaan: Er werden een aantal persoonlijke gegevens gevraagd die genoeg waren om bijvoorbeeld een paspoort te vervalsen en dus iemand zijn identiteit te misbruiken.
google doet zijn werk in ieder geval goed, zoeken op dutch panel staat mijn site momenteel op twee, boven dutch-panel.com zelf
Het is wel een hele slimme spam. Mijn zeer goede spamfilter (K9) was vrijwel zeker dat de mail van Dutch Panel GEEN spam was. Mis dus.
Jetzt auch auf deutsch..
Das deutsche Panel ist eine Marktforschungswebsite, die mit dem Ziel errichtet worden ist, die Bevölkerung Deutschlands in Bezug auf verschiedene Bereiche, wie z.B. neue Fernsehwerbung zu befragen. Wenn Sie daran interessiert sind, Ihre Meinungen zu veröffentlichen, füllen Sie bitte unseren Fragebogen aus, bei :
hier
Is de spelling in het duits wel goed, jad?
het is nu eind oktober en dat stuk verdriet van zijn moeder is nog steeds aan het spammen.
net zo'n verhaaltje, net zulke spellingsfouten....